Attractiepark Sevenum  
Attractiepark Sevenum  

Online tickets

Bestel je tickets nu met korting

Educatie in het park

Educatie in het park

Leren saai? Wel nee. Geef de leerlingen opdrachten mee tijdens hun bezoek aan Attractiepark Toverland. Het park biedt aanknopingspunten voor diverse vakken, van economie tot biologie, van Griekse mythologie tot techniek. Zo’n leuke schooldag hebben ze nog nooit gehad! Onderstaand bieden we alvast enkele ideeën.

Techniek
Hoe werkt een achtbaan? Hoe komt de achtbaantrein omhoog en hoe gaat de trein vervolgens vooruit? Hoe wordt voorkomen dat de trein niet uit de bocht vliegt? Waarvoor dient de grote vijver onderaan de wildwaterbaan? Hoe komt de schipschommel in beweging?    

Economie/ handel
Wat kost een dagje Toverland bij verschillende gezinssamenstellingen, groepsgroottes en horeca-arrangementen? Indexeer de bezoekersaantallen van het park. Hoeveel bezoekers moet Toverland trekken om een achtbaan van 4 miljoen euro terug te verdienen?  

Zorg en welzijn
Welke voorzieningen zijn er in het park voor mindervaliden? Wat is het verschil tussen een gewone wc en een invalide toilet? Welke horecaproducten zijn er per vakje uit de schijf van vijf?

Biologie
Welke bomen en planten kom je in het park tegen? Welke bloemen zie je? Welke vogelsoorten zie je in het park? In de Magische Vallei staan op verschillende plaatsen pootafdrukken in het beton. Van welk wezen zijn deze afdrukken afkomstig?   

Griekse mythologie
Voor de grote achtbaan Troy staat een houten paard. Waarom staat dat paard daar? Wat heeft de attractie Scorpios met Odysseus te maken? Odysseus kwam van het eiland Ithaka. Welke attractie verwijst naar dit eiland?         

Educatie

Maak van een leuke ook een leerzame dag. In Atractiepark Toverland komt de lesstof tot leven.

Volg Toverland Nieuwtjes op Facebook, Twitter & YouTube

Voel de magie ieder moment van de dag.

Volg ons via Facebook Volg ons via Twitter Volg ons via YouTube

Magische momenten, voorpret & voordelen in je mailbox!

Schrijf je in voor Toverland e-mail.