Attractiepark Sevenum  
Attractiepark Sevenum  

Online tickets

Bestel je tickets nu met korting

Toegankelijkheid

Mindervaliden en rolstoelgebruikers
De attracties in Attractiepark Toverland zijn grotendeels toegankelijk voor zowel mindervaliden als rolstoelgebruikers.  In veel gevallen kunt u met een rolstoel via de uitgang naar binnen. Gasten met een handicap mogen via de uitgang een of enkele begeleiders meenemen in de attractie. In onderstaand schema is aangegeven hoeveel begeleiders per attractie mee mogen.. Soms zijn speciale voorzieningen getroffen, zoals een lift bij Dwervelwind en Djengu River. Enkele attracties zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgangers, zoals het Survival Parcours en Villa Fiasko. Op de attractie-pagina’s staat per attractie aangegeven of de attractie toegankelijk is voor rolstoelgangers. Van sommige attracties kunt u alleen gebruikmaken indien u zelfstandig kunt zitten, een hoge overstap kunt maken en/of zelfredzaam bent bij een eventuele evacuatie. Voor gasten met een handicap zijn speciale toegangspasjes verkrijgbaar. Deze zijn op vertoon van een doktersverklaring (van de huisarts, dokter of psycholoog) waarin staat dat wachten niet mogelijk is en een identiteitsbewijs) op te halen bij de entree. Voor groepen geldt dat een brief van de instelling voldoende is. Rolstoelgebruikers ontvangen gratis entree.

Toiletten
Overal in het park, met uitzondering van het toiletblok bij Troy,  zijn aangepaste toiletten voor mindervaliden te vinden.

Toegankelijkheid en voorwaarden voor rolstoelgebruikers en mindervaliden

Attractie 

Lift
aanwezig 
naast uitgang

Enkel via 
trap 

Speciale 
zitplaatsen

Via uitgang 

Melden bij
een andere
attractie 

    

Zelfredzaam* 

Hoge overstap
kunnen maken

Zelfstandig
zitten 

Begeleider
verplicht 

Max. aantal
begeleiders 

Djinn                    
Boomerang   13
traptreden
    Truckparcours        
Karussell   Hoge opstap                  
Maximus' Blitz Bahn         Wirbelbaum          
Backstroke         Fotoshop           
Swampie's Swing    4
traptreden
               
Paarden van Ithaka                      
Scorpios   8
traptreden
               
Troy   20
traptreden
    Fotoshop           
Djengu River                    
Boosterbike   10
traptreden
               
Dwervelwind                    
Tolly Molly   8
traptreden
            1

* Zelfredzaamheid: U moet in staat zijn om zelfstandig de attractie te betreden en te verlaten, ook bij eventuele evacuaties. Bij twijfel kan de toegang geweigerd worden door de attractiemedewerker.

Lengte eisen attracties
De meeste attracties in attractiepark Toverland hebben een minimum lengte eis. Deze lengte eisen van alle attracties zijn te vinden op de volgende pagina's: Land van Toos, Magic Forest, het Troy gebied en de Magische Vallei. Deze lengte eisen zijn er voor de veiligheid en hier worden geen uitzonderingen op gemaakt. In sommige attracties mogen kinderen tot een bepaalde lengte alleen onder begeleiding van een volwassene (1 op 1 begeleiding). 

Kleding en schoeisel
In de meeste attracties is het verplicht om schoeisel te dragen. Sommige speeltoestellen vormen hierin een uitzondering. Omwille van veiligheid wordt open schoeisel (slippers, sandalen of ander open schoeisel) niet toegestaan bij Djinn, Villa Fiasco en het Survival Parcours. Voor het Survival Parcours en Djinn geldt daarnaast dat hoge hakken niet zijn toegestaan. In alle attracties is het dragen van een broek en een shirt verplicht. 

Zwangerschap
Veel attracties worden afgeraden voor zwangere vrouwen. Op de veiligheidsborden bij de attracties staat wanneer een attractie verboden is voor zwangere vrouwen of wanneer wij adviseren om tijdens zwangerschap geen gebruik te maken van de attractie.

Volg Toverland Nieuwtjes op Facebook, Twitter & YouTube

Voel de magie ieder moment van de dag.

Volg ons via Facebook Volg ons via Twitter Volg ons via YouTube

Magische momenten, voorpret & voordelen in je mailbox!

Schrijf je in voor Toverland e-mail.